Cursus schuldhulpverlening – Thuisstudie aanbieders Laudius, NTI en LOI

De cursus schuldhulpverlening  is te volgen bij thuisstudie aanbieders Laudius, NTI en LOI.

Cursus Thuisstudie aanbieder
Lesgeld Type
Schuldhulpverlening* Laudius* € 199* Zelfstudie*
€ 399* Met docent*
€ 449* Met docent, Examen en Extra’s*
Schuldhulpverlening NTI 12 x € 65,40 Met docent
Schuldhulpverlening LOI 12 x € 79,- Met docent

Voor méér informatie klik je op de link van een aanbieder!

*Laudius… Wat een topaanbieding!!

Bij Laudius profiteer je in meerdere opzichten van een super aanbieding. Bij Laudius kun je kiezen om je studiemateriaal volledig digitaal of ook op papier te ontvangen. Het voordeel van digitaal is dat je kunt studeren waar en wanneer je maar wilt op je tablet, smartphone, computer, etc. Uiteraard kun je de cursus ook zelf printen.

Daarnaast ben je bij Laudius vrijwel altijd verzekerd van de laagste prijs. Niet alleen het lesgeld van de cursus is laag. Bij Laudius betaal je geen inschrijfgeld.

Bekijk zeker de mogelijkheden die het meest uitgebreide pakket omvat. Voor een in verhouding klein extra bedrag kun je bij de meeste cursussen:

  • Hulp van een docent krijgen
  • Een examen afleggen
  • Toegang tot de E-bibliotheek (100 extra e-books over diverse onderwerpen)
  • Makkelijk en snel geluidsbestanden van je opleiding maken zodat je de cursus kunt beluisteren d.m.v. readspeaker.

Wat ons betreft zijn er nog maar weinig redenen om een Laudius cursus niet te proberen. De investering is t.o.v. andere aanbieders laag en de kwaliteit is goed. Ben je niet tevreden? Geen probleem, je hebt je cursus 30 dagen op proef en kunt hem dus snel weer retourneren.

Praat mee over deze thuisstudie

Heb je een vraag over deze cursus? Of heb je de cursus gevolgd en wil je je ervaring delen? Wij horen het heel graag. Praat met ons mee en geef hieronder je reactie!

De vraag naar schuldhulpverleners is groot!

Het aantal mensen in Nederland met schulden is de laatste jaren enorm toegenomen. Daarnaast is de totaalsom van de schuld in veel gevallen hoger dan een aantal jaren geleden. Een grote groep van deze personen is niet meer in staat om zelf uit de torenhoge schulden te komen. Hierbij komt de hulp van een schuldhulpverlener enorm van pas.

Inhoud van een cursus schuldhulpverlening

Wat zijn nu eigenlijk de kwaliteiten waarover een goede schuldhulpverlener moet beschikken?

Kennis van het vakgebied schuldhulpverlening

Uiteraard is het belangrijk om over basiskennis over het vakgebied schuldhulpverlening te beschikken.

Het schuldhulpverleningstraject

Hoe ziet de hulpverlening er eigenlijk uit? Welke fases doorloop je? Denk hierbij aan een intakegesprek, advisering, crisisinterventie, persoonlijke hulpverlening, etc.

Financiën

Welke financiële regelingen kun je treffen? Hierbij kun je denken aan schuldbemiddeling en andere betalingsregelingen. Maar ook heb je kennis nodig van bewindvoering en herfinanciering en belastingen.

Het beheren van budget

Er is erkend dat er financiële problemen zijn. Maar, hoe ga je hier nu mee om? Hiervoor moet je kennis hebben van budgetbeheer. Het uitgavepatroon van het verleden moet aangepast worden naar een financieel gezonde situatie.

Goede communicatieve eigenschappen

Als schuldhulpverlener kom je binnen in omgevingen waar je vaak flink wat weerstand kunt verwachten. Alle aanpassing is namelijk moeilijk. Hierdoor moet goed kunnen communiceren met alle types personen die je tegen kunt komen.

Coaching

Het is belangrijk om je cliënten zo goed mogelijk gemotiveerd te houden. Hierdoor zul je je echt als een motiverende en opbeurende schuldhulpverlener op moeten stellen.